Jídelní lístek

Předkrmy

80 g Carpaccio ze svíčkové 170,-
tenké plátky hovězí svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí, podávané s kapary, parmazánem a rozpečenou bagetkou

120 g Grilovaný Hermelín glazovaný černým pivem 130,-
podávaný na pikantním rukolovém salátku s cherry rajčátky a rozpečenou bagetkou

Polévky

0,35 l Vývar z hovězí oháňky 55,-
silná hovězí polévka s kusy libového masa a zeleniny s nudlemi

0,35 l "Kulajda jako Brno" 65,-
hustá smetanová polévka s koprem, bramborami a hříbky

další polévky také dle tabulové a víkendové nabídky

Naše pivovarské speciality

Vaříme z čerstvých surovin!
Náš hlavní dodavatel masa je společnost Strejček.

strejcek

200 g Pivovarský guláš Moravia 175,-
z hovězího masa s cibulkou a feferonkou, podávaný s houskovými knedlíky a bramboráčky

180 g Svíčková na smetaně paní Sládkové 195,-
dlouho tažená hovězí pečeně, špikovaná uzenou slaninou zadělávaná na smetaně s houskovým a karlovarským knedlíkem, brusinkovým terčem a smetanovou šlehačkou

200 g Vepřová líčka pečená na pivu 185,-
Pomalu pečená vepřová líčka na naší desítce, česneku a cibuli s bílým a červeným zelíčkem, karlovarským a houskovým knedlíkem

700 g Vepřová žebra z boku, dle naší receptury /na medu/pikantní 185,-
podávané na prkénku s křenem, čalamádou, kozími rohy, sterilovaným okurkem, hořčicí a pečivem

600 g Sládkova volba – pečené koleno bez kosti 180,-
podávané na prkénku s křenem, čalamádou, kozími rohy, sterilovaným okurkem, hořčicí a pečivem

Řízky a smažená bezmasá jídla

150 g Smažený eidam 95,-

150 g Smažená niva z Otinovsi 95,-

120 g Smažený Hermelín Král sýrů 105,-

160 g Smažené tvargle třeba i s Poličanem 120,-

150 g Smažený kuřecí řízek 105,-

150 g Vepřové miniřízečky 125,-
řízečky z vepřové panenky přímo k zakousnutí

Steaky

150 g Krůtí steak z prsíček, bylinkové máslo 115,-

200 g Steak z vepřové panenky, bylinkové máslo 145,-

200 g Beef Steak z pravé svíčkové, bylinkové máslo 225,-

300 g Rump steak z hovězí roštěné, bylinkové máslo 285,-

Doplňky ke steakům:

6 ks Cibulové kroužky 45,-

100 g Vypečená slanina 45,-

200 g Zrnka kukuřice na másle 45,-

Teplé a studené omáčky

150 ml Přírodní houbová omáčka 65,-

150 ml Pepřová omáčka 65,-

150 ml Sýrová omáčka 65,-

120 ml Čerstvá tatarka 35,-

120 ml Studený dip ze zakysané smetany, s jarní cibulkou 40,-

120 ml Studený sýrový dip 40,-

120 ml Studený Moravia dip 40,-

120 ml Pepřová majonéza 40,-

Jídla k pivču

Studené uzeniny pečlivě vybíráme od regionálních řezníků.
Chleba nám peče přímo na míru nejlepší z nejlepších Bílovická pekárna.

bilovicka pekarna

120 g Tatarák z pravé svíčkové 185,-
4x polovina topinky, česnek (tataráček Vám na přání namícháme)

120 g PIVOVARSKÝ KRÁL nakládaný hermelín „s korunkou“ 115,-
naložený v bylinkovém olejovém nálevu s červenou cibulí a uzenou paprikou, plněný sušenými rajčaty, čerstvým tymiánem, pečeným česnekem a čerstvě drcenou směsí pepřů, podávané s maďarskou čalamádou a pečivem

150 g „K“ naše pikantní tvarůžková specialita 105,-
sekané tvargle ležené v našem pivečku, míchané s čerstvou a pečenou cibulí, kapií na kmíně, česneku, směsi koření s uzenou paprikou, podávané s bílovickým chlebem

180 g Pivovarský EXTRA utopenec z Trpína 80,-
Podávaný s bílovickým chlebem a maďarskou čalamádou

150 g Tlačenka lahůdková s červenou cibulkou 75,-
zakápnutá octem, s bílovickým chlebem

100g Domácí škvarková pomazánka 55,-
servírovaná v bedýnce, s bílovickým chlebem

Těstoviny a rýže

300 g Bramborové nočky 165,-
nočky s kuřecím masem a smetanovým špenátem

300 g Houbové rizoto s vepřovou panenkou 175,-
krémová rýže vařená v drůbežím vývaru s lesními houbami, bílým vínem a sýrem Gran Moravia (na přání i bez hub)

další Rizota a těstoviny, dle sezónních, tabulových a víkendových nabídek

Ryby

dle sezónní, víkendové, nebo tabulové nabídky
informace u obsluhujícího personálu

Saláty

Zeleninu pro vás nakupujeme od kvalitních regionálních zelinářů.

bagonova


400 g Caesar salát 195,-
lehce natrhané listy římského salátu s dresinkem z ančoviček, grilovaným kuřecím prsíčkem, křupavými krutony a parmazánem

400 g Šopský salát 140,-

další saláty dle sezónní, víkendové, nebo tabulové nabídky
informace u obsluhujícího personálu

Přílohy k hlavním chodům

200 g Hranolky 40,-

200 g Krokety 40,-

200 g Americké brambory 40,-

200 g Pečené Grenaille na bylinkách 50,-

200 g Vařené brambory s máslem 40,-

200 g Šťouchané brambory s cibulkou a slaninou 50,-

4 ks Čerstvé bramboráčky 50,-

200 g Grilovaná zelenina 60,-

200 g Restované fazolové lusky na slanině 65,-

1 ks Rozpečená bylinková nebo česneková bageta 65,-

4 ks Topinka s česnekem 30,-

2 ks Krajíc chleba z bílovické pekárny 25,-

200 g Míchaný salát 65,-

Něco na zub

300 g Grilovaná zelenina 90,-

6 ks Domácí bramboráčky 80,-

100 g Pražené mandle 75,-

200 g Čerstvě smažené bramborové lupínky 65,-
solené/bylinkové/česnekové

300 g Hranolky 70,-

14 ks Smažené cibulové kroužky 75,-

Instagram